Egzamin zawodowy kwalifikacja TG.07

       Dnia 1 lipca 2020 roku w naszym Ośrodku uczennice klasy III Niepublicznej Branżowej Szkoły I Stopnia w Węgrzynowie przystąpiły do egzaminu praktycznego zewnętrznego potwierdzającego kwalifikację w zawodzie TG.07 Sporządzanie potraw i napojów . Egzamin został przeprowadzony przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną. Aby zdać egzamin należało uzyskać - z części pisemnej, która odbyła się 23 czerwca 2020 roku, co najmniej 50%, natomiast z części praktycznej co najmniej 75% . Egzamin praktyczny polegał na wykonaniu zadań zawartych w arkuszu egzaminacyjnym. Uczennice miały sporządzić kopytka ziemniaczano - marchwiowe, pierś z kurczaka duszoną z jabłkiem, buraczki duszone z selerem, pierś z kurczaka w sosie selerowym, buraczane kluski śląskie i marchew duszoną z jabłkiem. Czas przeznaczony na wykonanie tego zadania wynosił 120 min. Egzamin przebiegał pozytywnie. Trzymamy kciuki za jak najlepsze wyniki .



 


Tagi: EgzaminzawodowyTG.07 EgzaminzawodowyTG.07http://www.wegrzynow.pl/admin/

Copyright © 2015 University. Created by m.grzyb.pl | Design by W3layouts